14 dec. 2012

God Jul med ägg- och musselsallad

På förra årets julbord var det ägg- och musselsalladen som tog slut först, några blev utan.

De som nu tålmodigt väntat ett helt år kan vara lugna.

I år justerar vi receptet så att detta läckra inslag på julbordet räcker till alla. Hur kan något som är så enkelt vara så gott?

RECEPT

• Ett nät odlade musslor från Scanfjord som du *ångkokar

• 5-6 kokta ägg som får svalna och sedan skalas och klyftas

• Skär upp isbergssallad, gurka, purjolök och lite röd paprika

• Fetaost eller annnan lite mer smakrik ost skuren i tärningar

• ca 3-4 dl creme fraiche

• Några msk majonäs

• Dill och persilja

• Santa Marias Seafood & Fish-krydda samt ev lite salt

Blanda ihop allt utom äggen smaka av med kryddorna, dillen och persiljan
Toppa med några av musslorna och äggklyftorna

En enkel ångkokning i kastrull med en skvätt fräscht vatten i några minuter, med stängt lock, tills musslorna öppnar sig.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Scanfjord Mollösund

Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.