29 apr. 2012

Ett nytt "skal"

Vi har länge levererat våra ekologiskt odlade musslor i enkilos nätpåsar. Ett nät väl isade blåmusslor från fiskdisken är en bra utgångspunkt för en god och näringsrik måltid.

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi nu också en helt nyutvecklad förpackning som är fullt tillsluten.

Vår nya konsumentvänliga förpackning har en rad fördelar.

I vissa sammanhang kan det finnas stora vinster med en förpackning som är tät både utåt - och inåt.

Musslorna i vår nya konsumentförpackning ger inte smak åt andra varor, och tar heller inte smak från annnat i kylen. Och det naturligt salta havsvattnet som finns i musslorna stannar också kvar i förpackningen.

Så förutom nyskördade, delikata musslor består innehållet också av lite naturlig "musselmiljö" från västerhavet, men ingen sand och lera - odlade musslor är fria från sådant eftersom de lever på band i friskt, syresatt vatten, långt ovanför botten.

Det finns även tillfällen då det är önskvärt att hantera en helt torr förpackning.

Vår nya förpackning är dessutom lättare att stapla och "samspelar" därför bättre med andra varor i kylen.Form och material på vår nya förpackning tillåter en större etikett - som nu och framåt kommer innehålla nyttig konsumentupplysning - klicka för större foton.


Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.