14 nov. 2012

Blåmusslor och pasta


På våra breddgrader är pasta och skaldjur för många en oprövad kombination. Några kan till och med rynka på näsan innan de smakat.

Zeta bjuder nedan på ett oemotståndligt recept, som är både enkelt, lyxigt och gott - Spagetti Pronto, blåmusslor, vitlök och Chili.


Ingredienser


4 portioner
  • Zeta Casa Di Luca Spaghetti Pronto

  • 1 kg färska blåmusslor

  • 4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

  • 4 vitlöksklyftor , tunt skivade

  • 2 dl vitt vin

  • salt

  • svartpeppar

  • 1 röd chilipeppar , tunt skivad

  • 1 kruka persilja , hackad


Så här gör du



Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. 
Kasta de som är trasiga.

Fräs musslorna tillsammans med vitlök i olivolja någon minut. Häll i vin och rör runt, låt koka i ca 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. 

Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda.

Låt spadet koka ihop 2 minuter och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av ytterligare en gång.