14 nov. 2011

"Havets mat"

Vår nya konsumentvänliga förpackning
med en rad fördelar - klicka för större bild

Se reportaget om vår musselodling på TV 8 play - (avsnitt 2)

Havets mat

Svensk matlagningsserie från 2011. Hönö i Göteborgs Norra skärgård besöks. Här har människor fiskat sedan inlandsisen försvann och ikväll spelar rödspättan huvudrollen. Vi får följa med ut på klassiskt snurrevadsfiske med en av Sveriges modernaste fiskebåtar,

Alexandra får lära sig dörja makrill och fiska burkräfta. Hon besöker dessutom landets största musselodling. Se nedan för några enkla stillbilder från reportaget.

Medverkande: Tom Sjöstedt, Alexandra Pascalidou


Recept från programmet - Plockade blåmusslor med lökcrème och vaniljsyltade tomater.

Undervattensfoto på musslor färdiga att skörda

Musselskörd med en av våra båtar

Packning av musslor som här får ett täcke av is

Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.