14 mars 2018

MUSSELSOPPA MED YOGHURT

Den turkiska yoghurten har kommit starkt i matlagningen, den är krämig och lätt syrlig utan att vara för fet och har lite av matlagningsgräddens bästa egenskaper.

Den berömda "turken" på förpackningen visade sig vara grek, mannen framförde sitt missnöje mot mejeriet.

Mejeriet kom överens med mannen om en rejäl ersättning för förväxlingen, nyheten fick stor uppmärksamhet - sannolikt en ren marknadsföringssatsning för den turkiska yoghurten.


Musselsoppan

Det här behöver du:
4 förrättsportioner eller 2 huvudrätter

3 dl Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Ett nät blåmusslor
1 lök, grovskivad
1 knippe persilja
10 vitpepparkorn
1 krm timjan
1 lagerblad
2 dl vitvin
1 morot, fintärnad
½ fänkål, fintärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl grädde
2 msk smör
Salt och nymalen vitpeppar

Gryta med tättslutande lock

-----
Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.

facebook.com/scanfjord
Våra odlade blåmusslor lever ett gott liv av den näring som det salta och friska västerhavet pumpar in mot vår kust.
Och inne i skärgården garanterar det ständigt strömmande vattnet en god och jämn tillgång av föda för musslorna.

Förhållandena är så gynnsamma att vi kan erbjuda svenska smakrika musslor i absolut världsklass.
Originalet från Orust är Kravodlade och går självklart också på export
.
MADE IN SWEDEN - MADE BY SKAGERACK

Läs mer om Scanfjord och våra musslor nedan:
www.scanfjord.se och
http://scanfjord.blogspot.se

#svenskamusslor #madebyskagerack #orust #odlademusslor #musslor #kravmusslor #musselrecept #välmatade #kravodlat #milövänligt