SAFFRAN OCH MUSSLOR
Nu är det inte längre bara lutfisk och sill som representerar havet. Musslor ångade i julkryddan saffran skulle så klart kunna vara en delikat introduktion till ett utökat julbord för den nyfikne.
1 kilo odlade, färska blåmusslor,
ett par schalottenlökar,
1 purjolök
4-5 morötter
300 g rotselleri
Smör
1 pkt saffran
5 dl vitt vin
3 dl grädde
Några knippen bladpersilja
Saffran, salt och peppar
Skölj musslorna, finskiva schalottenlökarna och purjolöken. Hacka morot och rotselleri i mindre bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull. Fräs grönsakerna med en aning saffran i någon minut.
Smaka av.
Tillsätt musslor, vin och grädde, lägg på locket och låt koka tills musslorna öppnar sig. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite bladpersilja.
Variera receptet med några ungsbakta potatisklyftor.
Kasta musslor som är öppna innan tillagning eller stängda efter.
God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Scanfjord
---------------------------
Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.
facebook.com/scanfjord |
Och inne i skärgården garanterar det ständigt strömmande vattnet en god och jämn tillgång av föda för musslorna.
Förhållandena är så gynnsamma att vi kan erbjuda svenska smakrika musslor i absolut världsklass.
Originalet från Orust är Kravodlade och går självklart också på export.
http://www.scanfjord.se och http://scanfjord.blogspot.se
MADE IN SWEDEN - MADE BY SKAGERACK
#svenskamusslor #madebyskagerack #orust #odlademusslor #musslor #kravmusslor #musselrecept #välmatade #kravodlat #milövänligt
<< Startsida