30 nov. 2017

SÅ TILLAGAR DU MUSSLOR

En del äter musslor bara på restaurang, men de är så enkla att också tillaga själv och dessutom prisvärda.

Tänk på havet

facebook.com/scanfjord
Köp gärna färska, kravmärkta eller MSC-märkta musslor, som är repodlade. Musslor utan märkning kan vara upptagna med bottenskrapa, vilket skadar havsbotten.

Rensa och tillaga

När du ska tillaga färska musslor är det viktigt att de fortfarande lever. Musslor ska alltid vara slutna innan tillagning. Knacka på de musslor som är öppna – sluter de sig är de ok att använda, annars ska de slängas. Musslor vars skal har gått sönder ska också slängas.

Efter rensningen ska musslorna sköljas, skrubbas rena och ”skäggas” fria från trådar och alger.

Tillagade musslor ska däremot ha öppnat sig. De som fortfarande är slutna ska slängas.

Knepet med musslor är att inte tillaga dem för länge, då går den goda smaken förlorad och köttet blir tråkigt. Musslor kräver inte mycket smaksättning - enklast är godast.

Lök, vitlök, persilja, grädde, lime, koriander, krossade tomater, vin/öl och chili är populära smakkompisar. Kokta musslor passar utmärkt tillsammans med stekt bacon. Servera musslorna som de är, eller med pommes frites och aioli, pasta eller i en soppa.


MADE IN SWEDEN - MADE BY SKAGERACK

Läs mer om Scanfjord och våra musslor nedan:

www.scanfjord.se

#svenskamusslor #madebyskagerack #orust #odlademusslor #musslor #kravmusslor #musselrecept #välmatade #kravodlat #milövänligt


Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.