12 apr. 2017

Provensalska musslor i påsk



Läckra musslor på påskbordet kan bli en riktigt smakrik magnet.

Du behöver:

Ett nät kravodlade blåmusslor
75 g smör
1 st schalottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
2-3 msk persilja, hackad
salt och peppar

Gör så här:

Kontrollera att musslorna är stängda. Koka i en aning vatten under lock. Se till att alla öppnar sig. Släng andra.

Sätt ugnen på 275°. Bryt av ena skalhalvan och lägg ut musslorna i en ugnsform.

Blanda smör, lök och kryddor och klicka över. Gratinera i ugnen ca 5 min tills smöret smält. Servera vitt bröd till.

facebook.com/scanfjord
Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.

Våra odlade blåmusslor lever ett gott liv av den näring som det salta och friska västerhavet pumpar in mot vår kust.
Och inne i skärgården garanterar det ständigt strömmande vattnet en god och jämn tillgång av föda för musslorna.

Förhållandena är så gynnsamma att vi kan erbjuda svenska smakrika musslor i absolut världsklass.
Originalet från Orust är Kravodlade och går självklart också på export.

Läs mer om Scanfjord och våra musslor nedan:

MADE IN SWEDEN - MADE BY SKAGERACK www.scanfjord.se och
http://scanfjord.blogspot.se

#svenskamusslor #madebyskagerack #orust #odlademusslor #musslor #kravmusslor #musselrecept #välmatade #kravodlat #milövänligt