12 sep. 2018

Musslor och gröncurry



Det går snabbt och är exotiskt med musslor i grön curry och kokosmjölk. En riktigt god rätt som är enkel att laga.

Skölj och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar lätt på dem.
Strimla schalottenlöken.

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs löken tills den är mjuk.
Tillsätt grön currypasta och socker. Rör om.
Lägg i musslorna och lägg på ett lock. Lyft locket efter ett par minuter och släng musslorna som inte har öppnat sig.

facebook.com/scanfjord
Skär salladslöken fint och dela suger snapsen på mitten.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, salladslök och sugar snaps i stekpannan och låt koka upp.
Pressa över lime och garnera med grovt hackad koriander och thaibasilika. Servera genast.
4 portioner

1 kg blåmusslor med skal
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
3 msk grön currypasta
2 msk råsocker
3 salladslökar
150 g sugar snaps
400 ml kokosmjölk
1 msk fisksås
1 lime, juicen av
0.5 kruka koriander
0.5 kruka thaibasilika
-----
Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.

Våra odlade blåmusslor lever ett gott liv av den näring som det salta och friska västerhavet pumpar in mot vår kust.
Och inne i skärgården garanterar det ständigt strömmande vattnet en god och jämn tillgång av föda för musslorna.

Förhållandena är så gynnsamma att vi kan erbjuda svenska smakrika musslor i absolut världsklass.
Originalet från Orust går självklart också på export.

MADE IN SWEDEN - MADE BY SKAGERACK

Läs mer om Scanfjord och våra musslor nedan:
www.scanfjord.se och http://scanfjord.blogspot.se
#svenskamusslor #madebyskagerack #orust #odlademusslor #musslor #kravmusslor #musselrecept #välmatade #kravodlat #milövänligt