2 apr. 2015

Musselsallad och Påsk


Påsk och musslor hör ihop. Just nu innan lekperioden är Scanfjords musslor lite extra delikata och välmatade - Musselsallad med ägg


Hur kan något som är så enkelt vara så gott?

RECEPT

• Ett nät odlade musslor från Scanfjord som du *ångkokar

• 5-6 kokta ägg som får svalna och sedan skalas och klyftas

• Skär upp isbergssallad, gurka, purjolök och lite orange eller gul paprika

• Fetaost eller annnan lite mer smakrik ost skuren i tärningar

• ca 3-4 dl creme fraiche

• Några msk majonäs

• Dill och persilja

• Santa Marias Seafood & Fish-krydda samt ev lite havssalt

Skiva flertalet av musslorna, blanda ihop allt, smaka av med kryddorna, dillen och persiljan
Toppa med några av musslorna och äggklyftorna.

Glad Påsk önskar vi på Scanfjord Mollösund.

Påskens färger kan diskuteras, men nyanserna i paletten ovan kan nog sägas ingå. Blommor, kycklingar, solljus, påskharar, lite kvardröjande vinter, skir gryende grönska och musselsallad med ägg

Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.

* En enkel ångkokning i kastrull eller gryta med en skvätt fräscht vatten i några minuter, med stängt lock, tills musslorna öppnar sig.






Seafood & Fish-krydda

Bergsalt (37%), tomat, röd paprika, lök, svart- och vitpeppar (7%), vitlök, chilipeppar, syra (citronsyra), morot, fänkål (1,5%), dillfrö (1,4%), citronjuicepulver (1,3%), arom, gurkmeja, saffran (0,2%).